.
Select Page

Naša skupina se je ponovno srečala v ponedeljek popoldan z namenom, da nadaljujemo s ponovnim raziskovanjem divjih užitnih rastlin. Tudi v zimskem času se v naravi najdejo rastline, ki jih lahko uporabimo v naši kuhinji. Najpogosteje so to korenine. Mi smo tokrat nabirali iglice bora, smreke in jelke. Iglavci so bogati z eteričnimi olji in raznimi vitamini, med katerimi je prav gotovo pomemben C vitamin. Iglice smo posušili in zmleli v prah. Samostojno jih ne moremo uporabljati, ker imajo zelo močan okus. Odločili smo se, da bomo naredili veganske kroglice in prah dodali. Zakaj veganske kroglice? Med nami so učenci, ki imajo razne bolezni in intolerance na predelana živila. Predvsem pa zato, ker so odličen nadomestek sladkarij.

Uporabili smo suho sadje, dodali smo različne oreščke, ovsene kosmiče ter lan. Povaljali smo jih v kokosovem, aronijevem prahu in kakavu.

Najbolj zanimiv okus je bil z dodatkom koprive in iglavcev. Okusi divjih rastlin so posebni in se moramo na njih navaditi, zato jih moramo dodajati v majhnih količinah.

Naša delavnica je uspela, okusi so nas očarali, domov smo odšli zadovoljni.

Mentorica Ana Novak Velkavrh

(Skupno 142 obiskov, današnjih obiskov 1)

Orodna vrstica za dostopnost