.
Select Page

Jedilnik

MESNI JEDILNIK

PONEDELJEK, 21.4.2025  

PRAZNIK VELIKONOČNI PONEDELJEK 

TOREK, 22.4.2025 

ZAJTRK: rženi kruh (G, l, j, l, o, s, ss), sirni namaz (L), sveža paprika, planinski čaj 

MALICA: zajček (G, L, J, S, o, ss), kakav (L, S), hruška 

KOSILO: piščančje kocke v smetanovi omaki (G, L), bulgur (G, o, a, s, ss)*, zelena solata s fižolom, pomaranča 

POP. MALICA: koruzni kosmiči brez dodanega sladkorja (G, a, o), navadni jogurt (L)* 

SREDA, 23.4.2025 

ZAJTRK: polenta z mlekom ( L, g), banana 

MALICA: črna kruh (G, l, j, os,ss)*, sirni namaz (L), paprika, malinov manj sladek čaj, kivi 

KOSILO: pašta fižol (G, J), polnozrnat kruh (G, l, j, o, s, ss)*, sladoled lonček jagoda vanilija brez laktoze  (L) 

POP. MALICA: khorasan pecivo (G, j, l, o,s, ss)*, jabolko 

ČETRTEK, 24.4.2025  

ZAJTRK: ovsen kruh (G, l, j, o, s, ss), mesno zelenjavni namaz (GS, L), planinski čaj z limono, paprika 

MALICA: pirin zdrob (L, G)*, mleti lešniki (O), banana* 1.-5. r / polnozrnat rogljiček (G, L, J, o, s, ss), mleko (L)* , banana* 6. – 9. r   

 KOSILO: bolonjska omaka (G), polnozrnati špageti (G, gs, s)*, mešana solata, kivi 

POP. MALICA: navadna skuta (L), banana  

PETEK, 25.4.2025 dan brez mesa 

ZAJTRK: pirin kruh (G, l, s, j, o, ss)*, kisla smetana (L), marmelada, malinov čaj 

MALICA: sirova  štručka (G, L, j, o, s, ss)*, navadni jogurt (L), dodatno iz  EU ŠOLSKA SHEMA SADJA IN ZELENJAVE jabolko IK 

KOSILO: paradižnikova juha (G), cvetačno sirov polpet (G, L, J, SS), pire krompir (L), bučke omaka (G, L), sadje 

POP. MALICA: mlečni rogljiček (G, L, j, o, s, ss),kivi 

* ekološka živila 

Opomba: V kolikor ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika. 

DOBER TEK 

Voda je na razpolago pri vseh obrokih. 

Alergeni (v oklepaju) z veliko črko so v sestavi, alergeni označeni z malo črko so lahko prisotni v sledovih. Za razlago oznak alergenov poglejte v tabelo (link na stran alergeni?) 14. alergenov. 

BREZMESNI JEDILNIK 

PONEDELJEK, 21.4.2025  

PRAZNIK VELIKONOČNI PONEDELJEK 

 

TOREK, 22.4.2025 

ZAJTRK: rženi kruh (G, l, j, l, o, s, ss), sirni namaz (L), sveža paprika, planinski čaj 

MALICA: zajček (G, L, J, S, o, ss), kakav (L, S), hruška 

KOSILO: smetanova omaka s seitanom (S, G, L), bulgur (G, o, a, s, ss)*, zelena solata s fižolom, pomaranča 

POP. MALICA: koruzni kosmiči brez dodanega sladkorja (G, a, o), navadni jogurt (L)* 

SREDA, 23.4.2025 

ZAJTRK: polenta z mlekom ( L, g), banana 

MALICA: črna kruh (G, l, j, os,ss)*, sirni namaz (L), paprika, malinov manj sladek čaj, kivi 

KOSILO: pašta fižol brez mesa (G, J), polnozrnat kruh (G, l, j, o, s, ss)*, sladoled lonček (L) 

POP. MALICA: khorasan pecivo (G, j, l, o,s, ss)*, jabolko 

ČETRTEK, 24.4.2025  

ZAJTRK: ovsen kruh (G, l, j, o, s, ss), zelenjavni namaz (GS, L), planinski čaj z limono, paprika 

MALICA: pirin zdrob (L, G)*, mleti lešniki (O), banana* 1.-5. r / polnozrnat rogljiček (G, L, J, o, s, ss), mleko (L)* , banana* 6. – 9. r   

 KOSILO: bolonjska omaka s sojini koščki (S, G), polnozrnati špageti (G, gs, s)*, mešana solata, kivi 

POP. MALICA: navadna skuta (L), banana   

PETEK, 25.4.2025 dan brez mesa 

ZAJTRK: pirin kruh (G, l, s, j, o, ss)*, kisla smetana (L), marmelada, malinov čaj 

MALICA: sirova  štručka (G, L, j, o, s, ss)*, navadni jogurt (L), dodatno iz  EU ŠOLSKA SHEMA SADJA IN ZELENJAVE jabolko IK 

KOSILO: paradižnikova juha (G), cvetačno sirov polpet (G, L, J, SS), pire krompir(L), bučke omaka (G, L), sadje 

POP. MALICA: mlečni rogljiček (G, L, j, o, s, ss),kivi 

BREZMESNI JEDILNIK 

PONEDELJEK, 21.4.2025  

PRAZNIK VELIKONOČNI PONEDELJEK 

TOREK, 22.4.2025 

ZAJTRK: rženi kruh (G, l, j, l, o, s, ss), sirni namaz (L), sveža paprika, planinski čaj 

MALICA: zajček (G, L, J, S, o, ss), kakav (L, S), hruška 

KOSILO: smetanova omaka s seitanom (S, G, L), bulgur (G, o, a, s, ss)*, zelena solata s fižolom, pomaranča 

POP. MALICA: koruzni kosmiči brez dodanega sladkorja (G, a, o), navadni jogurt (L)* 

SREDA, 23.4.2025 

ZAJTRK: polenta z mlekom ( L, g), banana 

MALICA: črna kruh (G, l, j, os,ss)*, sirni namaz (L), paprika, malinov manj sladek čaj, kivi 

KOSILO: pašta fižol brez mesa (G, J), polnozrnat kruh (G, l, j, o, s, ss)*, sladoled lonček (L) 

POP. MALICA: khorasan pecivo (G, j, l, o,s, ss)*, jabolko 

ČETRTEK, 24.4.2025  

ZAJTRK: ovsen kruh (G, l, j, o, s, ss), zelenjavni namaz (GS, L), planinski čaj z limono, paprika 

MALICA: pirin zdrob (L, G)*, mleti lešniki (O), banana* 1.-5. r / polnozrnat rogljiček (G, L, J, o, s, ss), mleko (L)* , banana* 6. – 9. r   

 KOSILO: bolonjska omaka s sojini koščki (S, G), polnozrnati špageti (G, gs, s)*, mešana solata, kivi 

POP. MALICA: navadna skuta (L), banana   

PETEK, 25.4.2025 dan brez mesa 

ZAJTRK: pirin kruh (G, l, s, j, o, ss)*, kisla smetana (L), marmelada, malinov čaj 

MALICA: sirova  štručka (G, L, j, o, s, ss)*, navadni jogurt (L), dodatno iz  EU ŠOLSKA SHEMA SADJA IN ZELENJAVE jabolko IK 

KOSILO: paradižnikova juha (G), cvetačno sirov polpet (G, L, J, SS), pire krompir(L), bučke omaka (G, L), sadje 

POP. MALICA: mlečni rogljiček (G, L, j, o, s, ss),kivi 

*ekološka živila

Opomba: V kolikor ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.

DOBER TEK 

Voda je na razpolago pri vseh obrokih. 

Alergeni (v oklepaju) z veliko črko so v sestavi, alergeni označeni z malo črko so lahko prisotni v sledovih. Za razlago oznak alergenov poglejte v tabelo 14. alergenov.

IZBRANA KAKOVOST shema kakovosti, namenjena kmetijskim pridelkom in živilom s posebnimi lastnostmi

Uživaj raznovrstno sadje in zelenjavo

Zelenjava je odličen vir vitaminov, mineralov in koristnih prehranskih vlaknin, hkrati pa vsebuje malo energije. Dnevno je priporočljivo pojesti več zelenjave kot sadja, ki običajno vsebuje več sladkorjev. Zelenjavo redno vključuj v vse obroke in na ta način razporedi vnos koristnih snovi skozi ves dan. V pomoč ti je lahko pravilo »5 na dan«, ki te spomni da dnevno zaužijete 5 različnih vrst zelenjave in /ali sadja, od tega vsaj 3 vrste zelenjave in dve vrsti sadja. Sadje in zelenjavo lahko izbiraš tudi po barvi, ki naj bo raznolika npr. zelen brokoli, belo cvetačo, oranžno korenje – s tem zaužiješ raznovrstne hranilne snovi, ki jih potrebuje tvoje telo. Skupaj je dnevno priporočljivo zaužiti več kot 400 g (0,4 kg) sadja in zelenjave.

Vir: Šolarji in mladostniki – Prehrana

Veliko strokovnih informacij o zdravem načinu prehranjevanja najdete na Nacionalnem portalu o hrani in prehrani: PREHRANA.SI.

Orodna vrstica za dostopnost