.
Select Page

OŠ Brezovica je vključena v izobraževalni projekt Erasmus+ za učitelje, v okviru katerega se skupaj s kolegi z OŠ Ig, OŠ Miren in Srednje šole za gastronomijo in turizem podaja na izobraževalne delavnice na temo snemanja kratkih video vsebin v izobraževalne namene.

Prvo izobraževanje je bilo že organizirano, in sicer avgusta v Severni Makedoniji, v kraju Veles. Udeleženci so pod okriljem organizatorja Makedonske kinematografije spoznavali zgodovino filma na Balkanu, kompozicijo filma, pripravo sinopsisa, snemanje videoposnetka ter urejanje oz. montažo. Na izobraževanju so bili poleg slovenskih učiteljev prisotni tudi učitelji iz Severne Makedonije, Srbije, Bolgarije in Španije. Nastali so zanimivi videoposnetki, ki jih bomo učitelji lahko uporabili pri svojem delu. Vsa ta na novo usvojena znanja pa so le osnova za nadaljnje delo.

Naslednje izvedbe izobraževanj bodo sledile v tem šolskem letu, udeležili se jih bodo tudi učitelji iz naše šole. Odšli bodo v Španijo, Bolgarijo, sodelovali pa bodo tudi pri delavnicah v Sloveniji.  

Barbara Blaj

 

(Skupno 95 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost